Pergolă decorativă de grădină

« Înapoi la blog

Grădina din curte este un loc ideal pentru odihnă și relaxare. Cafeaua de dimineață, un moment cu o carte, întâlnirea cu prietenii sau pur și simplu privind la cer - totul „are alt gust” în grădină.

Plăcerea noastră nu este doar să lenevim, ci și să îngrijim grădina și să o îngrijim pentru a arăta frumos. Plante decorative, flori înflorite - toate acestea fac grădina noastră unică. Fiecare este diferit, nu vom găsi două identice.

Plantele de grădină sunt una, cealaltă decorarea mișto de grădină poate deveni elemente de mobilier stradal; una dintre cele mai interesante sunt pergole. Pergola este un decor fermecător, și în același timp un loc în care te poți relaxa la umbră pe vreme caldă sau te poți adăposti de puțină ploaie. Designul său constă, de obicei, din stâlpi înalți conectați prin grinzi transversale sau o ferme.

Pergola poate fi amplasată în orice parte a grădinii sau, de exemplu, lângă terasă. O utilizare eficientă a pergolelor este și crearea de pasaje (separând părțile ulterioare ale grădinii) și porți (când le punem la intrare). Plantele sale sunt împodobite cu plante cu tulpină înaltă.

Plante ornamentale târâtoare
Pergolele de grădină pot decora frumos o grădină sau un teren din curte. Pot fi plantate cu diferite soiuri de plante; in functie de designul restului gradinii si de gustul nostru. Atunci când alegem, ar trebui să decidem și asupra plantelor care cresc destul de repede, astfel încât efectul să nu mai aștepte încă 10 ani. Creșterea excesivă a structurii va crea un spațiu umbrit și fermecător. În același timp, acestea vor deveni un decor unic al grădinii.

Mai jos sunt câteva sugestii care vă pot ajuta să alegeți planta pe care doriți să o creșteți pe pergolă:

  • Actinidia chinezească - creștere rapidă, frunziș decorativ (care amintește de piele de căprioară strălucitoare în aspect) și fructe comestibile. Atunci când alegeți această plantă, vă rugăm să rețineți că nu este rezistentă la temperaturi scăzute (sub -10oC). Prin urmare, locurile potrivite pentru ea vor fi locuri ferite de vânt. Pentru iarnă, merită să acoperiți pergola cu agrotextil sau un covor de paie, aceasta va ajuta la protejarea plantei. Dacă vrem să creștem fructe, trebuie să plantăm câteva bucăți astfel încât să aibă loc polenizarea (la unele apar doar flori masculine, la altele femele).
  • Clematis (clematis) - una dintre plantele cel mai des folosite la pergole. Are flori multicolore care înfloresc foarte mult timp - din mai până în octombrie. Merită să consultați un specialist atunci când alegeți, deoarece clematida este o plantă solicitantă. Se simte bine într-un loc cald, dar umbros; pe un sol constant umed și plin de substanțe nutritive. De asemenea, trebuie să fie fertilizat și tăiat corespunzător.
  • Tartru variabil - o ofertă pentru grădinarii mai puțin experimentați. Nu necesită îngrijire specială; crește la fel de bine la soare și la umbră parțială. Poate crește și pe soluri mai sărace în minerale. Se caracterizează prin frunze răsucite, zimțate și multicolore (verde-alb-roz). Pe ea apar și fructe de pădure (necomestibile).
  • Vița potrivită – este o plantă care a dat naștere existenței pergolelor. Nu există cerințe mari pentru a crește frumos și a da roade. Un loc însorit și tăierea regulată a lăstarilor în creștere sunt suficiente. De asemenea, trebuie să verificați în mod regulat dacă există dăunători.
  • Iedera comună - planta crește rapid și are o viață lungă. Frunzele tinere sunt păroase, iar cele mai bătrâne sunt dermice și strălucitoare; florile (dacă apar) sunt doar pe iedera mai bătrână. Planta nu este pretențioasă în ceea ce privește solul, iar locurile umbrite sunt ideale pentru ea. Trebuie doar să te asiguri că nu crește prea mult. Iedera este o plantă otrăvitoare.
  • Caprifoi - caracterizat prin frunze mici, de culoare verde închis și flori cu petale înguste. Florile înfloresc la începutul lunilor iunie și iulie, iar mirosul lor este uimitor.

Blog

De asemenea, verificați.

Toate articolele și sfaturile »