Protecția spațiului de birou împotriva soarelui
Spațiul de birou trebuie protejat eficient de soare, nu doar pentru că îngreunează munca, de exemplu la monitoarele computerelor, ci mai ales pentru că...
Mai mult »Partea de astăzi a blogului este dedicată unui alt stil care va apărea în designul interior în 2019 - art deco. Acesta este un stil care este complet opusul stilului scandinav care a fost atât de la modă de câțiva ani. Nu este nimic minimalist în asta. În curând își va sărbători 100 de ani; moda se completează adesea și revine, dar acest lucru se aplică doar lucrurilor excepționale. Caracterizat de ceva unic, pe care îl revedem după o lungă absență și care, în ciuda trecerii anilor, are capacitatea de a se încadra în interior, îmbinând tradiția cu modernitatea.
Stilul art deco a fost primul din istorie care a făcut înconjurul lumii; Țări asiatice, Europa, Statele Unite – elemente art deco puteau fi văzute peste tot. Originile sale trebuie căutate în anii 1920 și este adesea numit stilul anilor 1930. Deci perioada nebună interbelică, o perioadă care stimulează imaginația. Eleganță, adesea glamour, materiale frumoase, reviste, muzică de neuitat - anii 1920 și 1930 au ceva ce nu poate fi uitat și care acum revine și în designul interior.
La început, trebuie menționat că art deco este mai degrabă rezervat spațiilor mai mari; case renovate cu camere înalte, blocuri cu apartamente mari, case. Este un stil care are nevoie de o suprafață pe care să nu o domine.
În intenția designerilor, acest stil era de a crea o nouă formă a clasicilor, urma să fie o reflectare a progresului economic postbelic. Frumusețea obiectelor utilitare a încetat să domine asupra funcționalității lor și a început să o completeze. Art deco nu este altceva decât artă aplicată, o formă ordonată care se caracterizează în primul rând prin calitate înaltă. Eleganță, ordine, detalii sofisticate, materiale naturale (precum lemnul), sticlă, cristal, piatră - cuvinte care se repetă atunci când descriu stilul.
Art deco se caracterizează prin culori uniforme și discrete: alb, gri, bej și negru. Art deco contemporan este adesea o combinație de culori deschise cu accesorii și mobilier închise la culoare. Mobilierul în sine este masiv, dar datorită proporționalității și formei geometrice, nu dă impresia că este „greu”. Formele geometrice sunt variate aici - dreptunghiulare și rotunde. Avem forme cu margini ascuțite și teșite, dar și numeroase forme rotunjite. blaturi arcuite sau birouri, deși formele ascuțite sunt mai des rezervate acestui tip de mobilier, în timp ce curbele domină în canapele, canapele, fotolii - formele lor aerodinamice, tetierele rotunjite și spătarele sunt caracteristice.
În art deco, suprafețele de mobilier nu pot fi uitate, a căror decorare principală este furnirul decorativ și sunt adesea lăcuite sau emailate la un luciu ridicat. Uneori există adaosuri sub formă de aurire, lac sau sidef. Mobilierul de agrement, pe de altă parte, este tapițat cu material neted sau decorat cu un model simplu, geometric; pielea este folosită și în tapițerie.
Stilul Art Deco înseamnă și atenție la detalii în finisajele interioare. Pardoselile sunt din lemn, iar podelele (bucatarie, baie) sunt decorate cu gresie alb-negru. Mânerele ușilor, lămpile, candelabrele – totul ar trebui să fie potrivit. Piețele de antichități și magazinele de antichități vor fi cu siguranță tărâmul accesoriilor aici.
Spațiul de birou trebuie protejat eficient de soare, nu doar pentru că îngreunează munca, de exemplu la monitoarele computerelor, ci mai ales pentru că...
Mai mult »Costul în creștere al energiei electrice a devenit una dintre provocările majore pentru gospodăriile din UE. An de an, facturile la energie electrică cresc, forțând...
Mai mult »Jaluzelele din material aparțin grupului de capace ferestre interne. Un avantaj incontestabil al acestui tip de huse este capacitatea de a oferi interiorului...
Mai mult »
Ore de deschidere:
9:00 - 16:00
Adresa de email: sklep@knall.pl