Creați spațiu suplimentar de locuit folosind pergole

« Înapoi la blog

Cum să măresc spațiul util în jurul casei și în grădină? Această sarcină pare dificilă, dar aparențele pot fi înșelătoare. Există cel puțin mai multe moduri de a face față, una dintre cele mai interesante pare a fi investiția în pergole. Ce merită să știți despre ele și la ce aspecte legate de ele ar trebui să acordați atenție în primul rând?

Ce sunt pergolele?

Pergola este un termen care se aplică la zeci de sisteme originale de acoperiș aplicate pe suprafețe mai mici sau mai mari. Ele sunt asociate în primul rând ca soluții care protejează oamenii din afara casei împotriva ploii și a razelor solare. Cu toate acestea, merită să ne amintim că lista aplicațiilor de pergolă poate fi mult mai lungă. Sistemul de obloane laterale nu se limitează la reducerea cantității de căldură care intră în interiorul structurii. De asemenea, poți conta pe pergole atunci când cauți un loc umbrit și măcar puțină intimitate.

Persoanele care decid să utilizeze acest tip de soluții pot, de asemenea, să sublinieze unele dintre avantajele lor suplimentare. Investind în pergole, puteți câștiga spațiu suplimentar și nu există contraindicații pentru a le folosi pe tot parcursul anului. Vorbim despre un produs de prestigiu, asa ca poti fi sigura ca pergola va creste valoarea locuintei tale si a tot ce se afla in imprejurimi. De parcă nu ar fi suficient, marea majoritate a modelelor din oferta Knall pot fi extinse modular . Deci, dacă pergola se dovedește a fi prea mică, mărirea acesteia nu va fi o sarcină dificilă.

În acest moment, trebuie subliniat faptul că pergolele disponibile pe piață pot diferi semnificativ unele de altele. Cel mai popular criteriu de clasificare este cel care se referă la materialele utilizate în producția lor. Totuși, pergolele sunt și soluții care diferă prin aspectul lor.

Cele mai clasice modele sunt de obicei descrise ca o grilă verticală. Pot fi amplasate nu doar în grădină și pe terasă, ci chiar și pe un balcon mai mare. Acestea sunt structuri mici care au în primul rând o funcție decorativă. O astfel de funcție este de obicei menționată și în legătură cu un grilaj cu două foi - un mic pavilion format din două elemente conectate între ele prin balamale.

Desigur, nu toate pergolele pot fi considerate pur decorative. Pergolele tunel, adică cele dotate cu arc, sunt mult mai funcționale. Apar în foișoarele de grădină și terase și pot fi folosite pentru a crea aranjamente frumoase folosind diverse tipuri de flori. Pergole lamelare sunt, de asemenea, populare - funcționale, estetice și, în același timp, încă accesibile. Enumerând cele mai populare tipuri de astfel de soluții, merită menționat și pergole segmentate - structuri de dimensiuni mari bazate pe un cadru din lemn sau aluminiu.

Utilizarea unei pergole în construcțiile moderne

Deși asociem pergole cu soluții clasice, construcția modernă ajunge și ea cu nerăbdare la ele. Interesul pentru ele poate veni din mai multe surse:

  • popularitatea pergolelor metalice este în creștere, mult mai populară în construcțiile moderne decât modelele din sticlă și lemn,
  • pergole vitrate care pot fi folosite pentru a crea o grădină de iarnă unică devin din ce în ce mai la modă,
  • structura modulară permite extinderea pergolelor în funcție de dorințele proprietarilor lor,
  • cumpărătorii pot conta pe pergole pentru a crea un SPA de casă care poate fi folosit indiferent de anotimp.

Pergolele nu mai sunt doar un adăpost fermecător care vă permite să beți cafea departe de razele soarelui. Acestea deschid o serie de funcții suplimentare care nu pot fi ignorate. Construcția modernă nu se ia de la soluțiile funcționale doar pentru că erau populare înainte, iar funcționalitatea este unul dintre cele mai mari avantaje ale unei pergole de astăzi.

Construcția modernă apreciază pergole în primul rând iarna , când zilele scurte și serile lungi îi fac pe locuitorii caselor să devină prizonierii celor patru pereți. După cum sa menționat deja, interiorul acoperișului poate fi construit, este posibil să se introducă nu numai pereți de sticlă, ci și pereți de plastic - în funcție de nevoile individuale ale clientului. Este posibil ca astfel de pereți să nu asigure o izolație termică identică cu cea cu care ne ocupăm în sufragerie, dar vor proteja interiorul pergolei nu numai împotriva ploii, ci și împotriva vântului și zăpezii.

De parcă asta nu ar fi suficient, încălzirea suplimentară poate fi instalată în interiorul unei pergole moderne. În acest context, radiatoarele sunt perfecte, deoarece vă permit să vă bucurați de o temperatură plăcută indiferent de anotimp. Dacă plasați suplimentar lămpi cu LED, atmosfera uimitoare din interiorul acoperișului va persista nu numai în timpul zilei, ci și după amurg.

Consumul de energie și pergole - ne vor salva pergole iarna?

Minimizarea consumului de energie este o problemă care primește o atenție din ce în ce mai mare. Și deși poate fi o surpriză pentru mulți oameni, se poate vorbi despre ea și în contextul unei pergole. Astăzi, printre multe dintre tipurile lor, putem găsi și pergole bioclimatice . Au o serie de sarcini, una dintre cele mai mari este capacitatea de a reduce pierderile de căldură iarna după instalarea lor pe fațadă.

basen-pergola.jpg (140 KB)

Blog

De asemenea, verificați.

Toate articolele și sfaturile »