Vara la fereastră - decorează-ți ferestrele din camera de zi
Vara este vremea ferestrelor deschise. E timpul să te bucuri de vreme, soare și să-ți încarci bateriile pentru lunile de iarnă. Avem mai multă energie când este...
Mai mult »Creșterea facturilor la încălzire ne face să ne gândim din ce în ce mai mult la cum să păstrăm căldura în casă fără a fi nevoie să cheltuim din ce în ce mai mulți bani în acest scop. Una dintre cele mai eficiente metode de a îmbunătăți confortul termic este să investești în rulouri. Cu toate acestea, înainte de a începe să ne gândim care dintre ele sunt cele mai atractive, ar trebui să ne punem câteva întrebări despre termoizolarea și modernizarea termică.
Este dificil să vorbim despre prevenirea pierderilor de căldură fără a explica ce este de fapt izolarea termică. Acest termen, folosit interschimbabil cu termenul de izolare termică, ne spune care este capacitatea unei anumite proprietăți de a reține căldura. Cu cât izolarea termică a clădirii este mai bună, cu atât mai puțină căldură scapă în exterior. Acest lucru îmbunătățește confortul de a sta în el și, în același timp, contribuie la faptul că căldura rămâne mai mult timp în interior.
Din păcate, în timp ce în clădirile noi se acordă multă atenție problemelor de izolare termică, la cele mai vechi problema este gravă, deoarece de-a lungul anilor a existat neglijență. Când vorbim despre contracararea pierderilor de căldură, este imposibil să nu mai vorbim de termomodernizare. Acest termen înseamnă investiții în izolație termică pentru a-și ridica nivelul. Termomodernizarea este asociată inițial cu anumite cheltuieli. Cu toate acestea, merită să ne amintim că la un moment dat începe să aducă beneficii financiare.
Desigur, nu există un singur factor care ar afecta performanța termică a unei clădiri. Acesta este rezultatul:
Discuția despre izolarea termică nu ar fi completă dacă nu am menționa coeficientul de transfer termic descris de valoarea U și dat în W / (m²K). Astazi este unul dintre cei mai importanti parametri cu care ne ocupam in constructii. Valoarea sa este atât în cazul caselor unifamiliale, cât și al clădirilor locuite de câteva zeci sau câteva sute de persoane, deși în primele, pierderile de căldură din încăperi sunt cele mai vizibile. Astăzi avem de-a face cu reglementări care definesc clar care poate fi cel mai mare coeficient de transfer de căldură. Desigur, cu cât este mai mic, cu atât mai bine, pentru că înseamnă mai puține pierderi de căldură și, prin urmare, și facturi de încălzire mai accesibile.
Izolarea termică a ferestrelor este influențată de cel puțin mai mulți factori. Nu se pune problema celor pe care le-am putea considera mai puțin importante decât altele. Astfel, ferestrele calde constau dintr-un toc de cercevea, tocul ușii, sticlă și feronerie, iar orice neglijență poate contribui la faptul că căldura va scăpa rapid prin ele. Este greu să vorbim despre acele componente ale ferestrelor care sunt mai importante decât altele. Când visați la ferestre calde, trebuie acordată atenție:
Chiar și atunci când investim în cele mai bune ferestre, este posibil să avem o problemă cu menținerea încăperii calde. Așa că să căutăm o soluție care să le întărească funcționalitatea. Unul dintre cele mai interesante rulouri se dovedește a fi. Menționarea lor ca o modalitate de a menține căldura în casă este adesea o surpriză. Este adevărat că jaluzelele exterioare nu au fost o surpriză pentru nimeni de mult timp, dar sunt gândite în primul rând ca o soluție care vă permite să creșteți siguranța membrilor gospodăriei.
Instalarea și utilizarea corectă a rulourilor exterioare oferă beneficii măsurabile. Clădirea capătă o acoperire suplimentară care o protejează împotriva pierderilor de căldură, iar astfel costurile de încălzire sunt reduse. Beneficii deosebit de spectaculoase pot fi observate în lunile de iarnă, când jaluzelele reduc semnificativ facturile. De parcă nu ar fi de ajuns, datorită rulourilor exterioare, putem vorbi și despre minimizarea riscului de a pătrunde frigul într-o anumită încăpere. Aerul cald se acumulează în spațiul dintre sticlă și rulou, astfel că apare un strat protector suplimentar. Construcția rulourilor în sine, în special a lamelelor umplute cu spumă poliuretanică, poate contribui la îmbunătățirea proprietăților de termoizolare ale clădirii.
Izolarea termică a rulourilor nu este întotdeauna la fel de ridicată. Dacă doriți să creșteți izolația termică a unei clădiri prin utilizarea lor, merită să vă familiarizați cu cele mai populare tipuri și cu specificul celor următoare.
Vara este vremea ferestrelor deschise. E timpul să te bucuri de vreme, soare și să-ți încarci bateriile pentru lunile de iarnă. Avem mai multă energie când este...
Mai mult »Temperaturi ridicate în afara ferestrei și căldură arzătoare în interior - aceasta este partea mai proastă a verii fierbinți. Lucrând la birou sau vizitând biroul din...
Mai mult »O căsuță situată în afara orașului, este un loc grozav pentru a vă odihni în weekend sau pentru a petrece timpul în vacanță. Este obișnuit și pentru o astfel de casă...
Mai mult »
Ore de deschidere:
9:00 - 16:00
Adresa de email: sklep@knall.pl